Never for Sale – concept artistic – expozitie de fotografie fine-art semnata de Adrian Moisei

Never for Sale - concept artistic - expozitie de fotografie fine-art semnata de Adrian Moisei

Comunicat de presa

Expoziția de artă „Never for Sale” semnată de artistul Adrian Moisei este deschisă la galeria Nicolae Tonitza din Iași (pe strada Lăpușneanu) în perioada 10-20 Noiembrie 2021. Expoziția este construită în jurul conceptului “Never for Sale” (Niciodată de Vânzare).

Despre ce este vorba?

Specia noastră este condusă în principal de bogăție și impresionată de bogăție.
„Cred că toți trebuie să avem o altă valoare de bază. Alta decât banii!” Vezi lucrarea #13.

Viziunea mea este să încurajez fiecare persoană pe care o întâlnesc, personal sau prin lucrările mele, să fie mai fericită și mai sănătoasă. Și fotografia este un instrument excelent în acest scop. Scopul meu este să lucrez la îmbunătățirea fuziunii dintre speciile dominante – noi, oamenii – și planeta Pământ cu restul speciilor. Adică, cu siguranță nu vrem să ne comportăm ca un virus care își ucide gazda, neputând înțelege că aceasta este sinucidere.

Universul este un război continuu pentru echilibru și găsește întotdeauna calea cea mai scurtă spre reechilibrare (chiar dacă este prea lungă pentru percepția noastră).

„Cred că unele lucruri nu ar trebui să fie niciodată de vânzare, sămânța Never for Sale trebuie să fie plantată, să crească un copac și apoi o pădure. Această expoziție și ideile care o însoțesc sunt sămânța morală pe care o plantez.”

Îmi place să invit la bun simț, la empatie. Bunătatea este cel mai mare semn al inteligenței. Și această asociere dintre inteligență și bunătate este posibilă cu o conduită morală puternică. Expoziția mea este o încurajare pentru a perfecționa conduita morală. Cred că aceasta este calea către ceea ce religiile numesc – iluminare.

După cum știm cu toții, se spune că Dumnezeu este peste tot. Interpretarea vizuală a lui Dumnezeu, a sfinților și a îngerilor are o asociere umană pentru o legătură mai ușoară între oameni și divinitate. Geniul Bibliei scrise este capacitatea de a folosi un limbaj care ar putea fi ușor de înțeles de toată lumea. Știința nu îl înlocuiește pe Dumnezeu, știința nu spune și nu poate spune că Dumnezeu nu există.

Lucrările mele sunt despre creație, despre sinteza luminii pure și sunt într-o luptă continuă pentru a oferi mai mult sens fără a-mi altera stilul. În calitate de privitor, veți avea în continuare un puzzle de rezolvat.

Bucuria de a vedea îmbunătățiri în viața altcuiva, produsă de materializarea unui gând sau a unei sugestii este cea mai mare răsplată. În acest fel, puteți vedea cum o sămânță crește într-o nouă specie de copac. La fel de important ca lucrarea în sine este mesajul și sensul pe care le-am atribuit. Când te uiți, vei vedea ce vrei să vezi. Cred că scopul unui artist este să îmbunătățească și să încânte privitorul și proprietarul, să atribuie o declarație puternică. Arta, pentru cumpărător, ar trebui să fie în egală măsură despre impactul vizual și declarația sau obiectivele pe care artistul le-a reprezentat.

Această expoziție și acest concept sunt o încurajare pentru a schimba, adapta și evolua valorile noastre fundamentale. Dacă pot ajunge la privitor și pot crea o mică scânteie cu una dintre lucrările mele, acesta este un succes uriaș pentru mine. Expoziția mea, acest nou concept, sunt o invitație la echilibru, o interpretare a Ying-Yang-ului.

Unele dintre lucrările prezentate sunt o interpretare vizuală a dualității morale cauzate de indivizii ușor corupți. Unele sunt întrebări dedicate privitorului.

Vreau să pun eticheta Never For Sale unor valori morale și lucrări pe care le fac. La fiecare expoziție voi marca cel puțin una dintre lucrările mele preferate cu eticheta Never for Sale. Permiteți-mi să vă întreb: Care sunt valorile dv. care nu sunt de vânzare indiferent de preț?

Despre artist, despre lucrări

Artistul Adrian Moisei, este autorul conceptului “Never for Sale” (Niciodată de Vânzare) care încurajează la îmbunătățirea valorilor morale. Eticheta NFS va marca cel puțin o lucrare din expoziția aceasta și din expozițiile viitoare. Adrian Moisei este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România din anul 2010, absolvent al Universității de Arte “George Enescu” din Iași.

„Sunt susținător al ideii că fiecare om ar trebui să planteze cel puțin 10 copaci pentru aer fără praf și oxigenul necesar. Un copac matur produce într-un an oxigenul necesar pentru 10 oameni, dar nu trebuie să uităm că nu suntem singurele organisme ce consumă oxigen.”

Fotografiile sunt tipărite pe hârtie de bumbac 100%, Hahnemühle Photo Rag Ultra Smooth, hârtie 305 g/m², fără acid, conform ISO 9706, calitate muzeală pentru cea mai mare rezistență la îmbătrânire. Folosind cerneluri Canon Lucia Pro care îndeplinesc cele mai înalte standarde de arhivare, printurile vor arăta foarte bine și după sute de ani.

Lucrările care nu au eticheta “Never for Sale” sunt disponibile spre vânzare într-o ediție limitată de 10 sau 30 însoțite de certificatul de autenticitate. Anual artistul prezintă 27-40 de fotografii într-o expoziție personală. Site-ul personal in care se poate vedea activitatea artistului este www.adrianmoisei.ro iar lucrările pot fi achiziționate prin site-ul www.nicholaswave.com, www.saatchi.com și altele.

Author Adrian Moisei

Cred că fotografia are puterea de a apropia oamenii. Cred că în lumina potrivită oricine poate arăta foarte bine. Am studiat fotografie & design la Universitatea de Arte „George Enescu” Iași și sunt membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România.

View Posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *