Fotografiere și filmare din dronă Iași

Filmare drona Iasi zona industriala

Palatul Culturii - fotografie din drona - fotografii aeriene - fotografie noaptea

Crește imaginea companiei tale prin fotografii și filmare din drona

 • Foto Video Drona pentru Hoteluri, restaurante, pensiuni, viticultură;
 • Filmări drona pentru imobiliare, etape construcții, drumuri, autostrăzi;
 • Filmări zone industriale pentru a avea o perspectiva unică, complementară;
 • Filmări evenimente;

Destinații turistice

Toate materialele filmate din drona pot fi editate alături de interviuri realizate cu echipament video profesional (filmare anamorfică).

Fotografii aeriene Iași – 48 Megapixeli

Rezoluția fotografiilor aeriene din drona este de 48 Megapixeli, captate în format RAW și livrate în format JPG sau TIFF, CMOS stacked sensor. Costul este 100 euro pentru zonele în care nu este necesară aprobarea MApN sau a turnului de control și 150 euro în zonele în care aceste aprobări sunt necesare (în mare parte a județului Iași sunt necesare). În acest cost sunt incluse 10-30 fotografii. Pentru aprobări sunt necesare 1-10 zile înaintea zborului.

Filmare drona Iași – Filmări aeriene 4K

Filmările sunt realizate cu dronă DJI, cu două camere, în format 4K30, 4K60 sau 4K100. Costul este minim 100 euro în zonele fără restricții și 150 euro în zonele în care sunt necesare aprobări (zborul este efectuat doar după obținerea acestora). În acest cost veți primi materialul montat cu cele mai bune cadre 30s – 3 minute (timpul de filmare este timpul de descărcare al unei baterii 20-30 minute). Pentru filmări care necesită mai mult timp de zbor, costul va crește cu 100 euro pentru fiecare baterie consumată. Pentru deplasări în județul Iași se adaugă minim 50 euro pentru drum. Nu livrez material brut.

Filmarea aeriană cu drona în Romania se realizează în aceleași condiții ca și fotografiile, siguranța zborului fiind pe primul loc. Se adaugă costuri de deplasare (in afara orașului Iași) și cazare dacă distanța este peste 100 km de orașul Iași. Programari la telefon 0756 075 797 (WhatsApp).

Certificare pilot drone C1 – C4 – până la 25 Kg

Dețin certificat pilot la distanță A2 și certificare A1-A3. Conform acestor certificări pot pilota drone cu masa de decolare (MTOM – Maximum TakeOff Mass) de până la 25 Kg (C1, C2, C3, C4). Certificările A1-A3 și A2 presupun și înțelegerea condițiilor / restricțiilor de zbor. Altfel spus, nu te duci la magazin, cumperi o dronă, fie ea și foarte scumpă și poți zbura oriunde-oricum. Legislația naționala în domeniul UAS – Unmanned Aircraft System (dronelor) este mult mai severă decât cea destinată conducătorilor auto.

Pentru a putea pilota o dronă în spațiul aerian al orașelor / intravilan, indiferent de greutate a dronei, sunt necesare aprobări și certificare pilot la distanță (nu există excepții de la aprobări în spațiul CTR / restricționat, indiferent de greutatea dronei).

Detalii pentru fotografiere și filmare cu drona în România

Fotografierea din drona în România nu se poate realiza de oriunde, există condiții. Zonele care necesită aprobare pot fi observate pe această hartă: https://flightplan.romatsa.ro/init/drones.

Pentru a înțelege harta ușor, studiați pagina de mai sus și aveți în vedere:

 • zonele restricționate cu adresa aerofoto@mapn.ro – aviz MApN (obținere în 3-10 zile);
 • zonele restricționate cu adresa @romatsa.ro – aviz Romatsa (cel puțin cu o zi înainte);
 • pentru zonele nerestricționate nu sunt necesare avize dar există limita de altitudine (120 metri, asemenea zonelor restricționate);
 • pentru zona de graniță a tării / Moldovei trebuie anunțată și poliția de frontieră (30 km);

Ne rezervăm dreptul să refuzăm zboruri care nu respecta legislația sau parametrii de lucru recomandați de producatorul dronelor (ploaie, ninsoare, temperaturi extreme sau vânt puternic).

Peisaj de iarna din drona, la asfintit - filmare si fotografiere drona Iasi - Adrian Moisei

Manastirea Cetatuia Iasi - Fotografie din drona realizata de Adrian Moisei

Drona clasa C1 pilot certificat A2 Adrian Moisei fotograf videograf Iasi

Note despre sateliți, drone – UAV, spațiul aerian și proprietate privată

Închei acest articol dedicat zborului cu drona cu o serie de informații utile:

 • Verificați istoricul Google Maps/Earth pentru a vedea din satelit zona care vă interesează, Google Maps/Earth oferă un nivel de calitate foarte bună – până la identificarea unei coli de hârtie A6 (10x15cm) pe sol;
 • O dronă ușoară, care zboară la 120 metri altitudine cu 10 metri pe secundă în cele mai multe cazuri nu se aude și se observă greu de la sol;
 • Pentru a filma o zonă este necesară o singură trecere, nu este necesară staționare într-un loc. Piloții de drone care staționează drona într-un punct fix de obicei filmează / fotografiază orizontul;
 • Spațiul aerian nu este proprietate privată, toate aeronavele, cu pilot sau fără pilot (UAV-drone), pot folosi acest spațiu fără necesitatea de a avea permisiunea de survol a proprietarilor de terenuri. Zborul deasupra proprietăților private este permis de lege;
 • înălțimea maximă până la care o dronă poate zbura legal în România – Uniunea Europeana – în regimul Open A1, A2, A3 – este 120 metri altitudine. În regim specific poate zbura la altitudini de peste 120 metri;
 • În unele zone geografice sensibile, cu obiective strategice, este necesară aprobare de la MApN, Turn control – Autoritatea Aeronautică Civilă Română – https://www.caa.ro.

Author Adrian Moisei

Împreună putem realiza amintiri pentru o viață. Aceasta este cea mai mare bucurie pentru mine. Fotografiile realizate sunt despre voi, pentru voi! Am studiat fotografie & design la Universitatea de Arte „George Enescu” Iași și sunt membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România.

View Posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *