Q & A

Întrebări fotograf profesionist Iași. Fotografie de botez, fotograf nuntă Iași.

La ce vârsta este cel mai bine să încep să-mi fotografiez copiii?

În calitate de Fotograf profesionist Iasi vă recomand să începem cu fotografiile de la botez în Iași. Sau poate cu o ședință foto de maternitate. La fotografia de botez pot surprinde momente unice atât ale nou-născutului, frățiorilor sau surorilor, cât și intregii familii. Dacă după botez ne vedem și la petrecere sau cumătrie în Iași, acesta va fi un moment suplimentar pentru fotografii unice.

Nu există o vârstă minimă pentru a fotografia copii. Este de preferat ca nou născuții să fie fotografiați în primele săptămâni de viață. Pentru că un bebeluș evoluază rapid recomand ca în primul an de viață să acordati o mai mare importanță fotografiilor, schimbări majore având loc între o lună, 3-4 luni și 1 an. Cu alte cuvinte, în primul an, pentru fotografii memorabile ar trebui să fotografiați bebelușul de 2-3 ori. De asemenea este o idee bună să programați o ședință foto de fiecare dată când observați schimbări ale fizionomiei – copiii sunt într-o continuă schimbare.

În ce zonă fotografiați?

Sunt fotograf ieșean. În anumite perioade din an, mă pot deplasa în țară cât și în afara țării (pentru tarife și rezervări mă puteți contacta oricând).

Aveți studio?

Da, am studio, în orasul Iași. Prefer fotografia de studio, dar mă pot deplasa cu echipamentul oriunde. Un album de familie ideal conține atât fotografii în studio cât și în natură.

Când trebuie să fac programarea?

De îndată ce v-ați hotărât că vă doriți o ședință foto cu mine ar trebui să faceți o programare. În unele momente din an am perioade mai libere în altele sunt aglomerat. Cel mai bine ar fi să programați din timp pentru a avea o potrivire perfectă între timpul dv. și al meu.

Aveți ținute și decoruri pentru copii?

În studio, realizez fotografie de familie și portrete cu voi. Ca și decoruri, le prefer pe cele autentice.

În cazul fotografiei de familie sau de portret, dacă este vreme frumoasă (copaci înfloriți, frunze de toamnă, soare sau zapadă) putem ieși în livada studioului pentru a continua ședința foto.

Copiii și oamenii pe care-i fotografiez, îi pun într-o lumină unică, memorabilă. Pentru fotografii cu decor, vă recomand să aveți în vedere diverse locuri din oraș, care vă plac, și putem organiza o ședință foto acolo.

Ținutele pentru copii și decorurile de studio nu fac parte din oferta mea pentru că nu consider corect / estetic / igienic ca aceleași accesorii/ținute să fie purtate de bebeluși diferiți la ședințe foto diferite (chiar dacă ar fi spălate / curățate). Puteți aduce orice accesorii doriți, orice elemente de decor, acestea vor fi unice și vă vor reprezenta cel mai bine.

Sedința foto

Cum să ne pregătim pentru ședința foto?

Ca fotograf profesionist Iasi vă recomand să încercați să vă relaxați… vă primesc într-un studio frumos. Gândiți-vă că veniți în vacanță 🙂 Dacă vă relaxați, fotografiile vor ieși foarte bine. Scopul meu este să-i pun pe toți cei fotografiați într-o lumină nouă și minunată.

Cum să mă îmbrac?

Copilasii ii puteti imbraca cum va place dv., sau cum le place lor. Daca sunt mai multi ar fi recomandabil sa fie asortati intre ei, pentru ca fotografiile inramate in care sunt impreuna vor arata mai bine daca exista o comunicare cromatica intre copii.

Unde va avea loc ședința foto?

Sedința foto poate avea loc în studio, în livada studioului, în parc, oriunde, la alegerea dumneavoastră. Dacă ședințele foto au loc în exterior, dimineatța sau după-amiaza sunt perioade bune de fotografiat, când soarele nu mai este sus pe cer, ci se apropie de orizont. Lumina naturală caldă va ajuta blițurile mele și rezultatele vor fi deosebite!

Ce să fac dacă sunt timid?

O sa petrecem timp împreună și o să ne cunoaștem mai bine. Asta va ajuta mult. De asemenea, la rândul meu sunt părinte și experiența de părinte cred că mă va ajuta sa creez o legatură cu cei mici și să pot obține cele mai bune rezultate.

Cât timp durează o ședință foto?

Majoritatea ședințelor foto durează aproximativ 1-2 ore, dar nu sunt strict, depinde de disponibilitatea celor implicați. O ședință foto de o oră este suficientă pentru a avea un multe fotografii reușite. Adesea, după o oră, copiii obosesc sau nu mai colaborează la fel de frumos.

Ce facem dacă vremea este rea?

Vremea este uneori capricioasă, și dacă programam o ședință foto în natură iar vremea nu ne mai permite să facem ședința avem câteva variante pe care le vom discuta și vom alege cea mai bună soluție.

Dacă unul din copii e bolnav putem reprograma?

Sigur ca da. Nimic nu e mai important decât sănătatea copilașilor și este de preferat ca ei să fie sanătoși pentru a le putea captura sclipirea 🙂

După ședința foto

Câte fotografii primesc?

Veți primi câteva zeci de fotografii (60-130), atât mici pentru rețelele de socializare cât și în format mare pentru print. Păstrați-le, printați-le pe cele preferate. Pentru recomandări unde să printați, mă puteți contacta oricând.

Sunt fotografiile retușate?

Fotografiile pe care le primiți sunt retușate în Adobe Photoshop și sunt gata pentru a fi tipărite atât mici cât și mari.

Cum editați fotografiile?

Fotografiile sunt făcute în format RAW (NEF), editarea începe în Adobe Camera Raw (ajustarea expunerii, balans de alb, etc.), și continuă în Photoshop (retușarea prin atenuarea cearcanelor, eliminarea coșurilor și eventual albirea dinților).

Ce echipament folositi?

Lucrez cu o camera profesională Nikon și cu lentile profesionale (pentru portret prefer Nikon 70-200mm f/2.8 sau 85mm 1.4G). De asemenea, un pic mai importantă decât camera este lumina. Folosesc până la 5 blițuri, în funcție de situație, cu softboxuri mari și mici, blenda, umbrele.

Contract și plată

La fiecare ședință foto se încheie un contract de prestari sevicii și se emite o factură. După ședința foto se achită factură. O dată ce plata este confirmată veți primi fotografiile, prin transfer web (adesea wetransfer.com). Fotografiile sedintelor foto uzuale nu se livrează pe stick, card, sau CD/DVD, decât în cazul fotografiilor de nuntă, unde, pachetele complete, se livreaza pe stick USB (Sandisk).